Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Нацбанку Казахстану розповіли, в які країни інвестують пенсії

Середа, 28 лютого 2018 13:06

У Національному банку розповіли про управління валютною частиною пенсійних активів ЕНПФ. У Фінрегулятора повідомили, в які країни інвестують пенсії казахстанців, передає Today.kz.

На сьогодні за результатами проведеного аналізу для інвестування пенсійних активів були відібрані 11 країн, що розвиваються зі стійкими макроекономічними показниками та кредитними рейтингами, які стосуються Південно-Східної Азії, Латинській Америці та Східній Європі.

"У листопаді 2017 року Нацбанк почав поетапне інвестування пенсійних активів у державні цінні папери уряду Бразилії, Мексики, Чилі, Перу, Польщі, Індонезії та інших країн, що розвиваються, номіновані в доларах США. В цьому році фінрегулятор продовжить інвестування пенсійних активів за даним напрямком", - відзначили в прес-службі.

Для індексного інвестування пенсійних активів Національний банк також проводить роботу по залученню закордонних компаній, що управляють, що є світовими лідерами в області професійного управління активами. Ці компанії мають високий кредитний статус і значний досвід роботи з фінансовими інструментами, в які передбачається інвестувати пенсійні активи.

Очікується, що нова інвестиційна стратегія валютного портфеля не тільки забезпечить належний рівень безпеки та ліквідності, а й підвищить прибутковість пенсійних активів в довгостроковій перспективі.

"Тимчасово вільні пенсійні активи в іноземній валюті інвестуються в короткострокові високонадійні фінансові інструменти, в тому числі депозити іноземних банків з терміном погашення не більше шести місяців. Всі іноземні банки, на депозити яких розміщуються пенсійні активи, мають високі рейтингові оцінки та є резидентами таких економічно розвинених країн світу, як Канада, Франція, Японія та інші ", - додали в Нацбанку.

На сьогодні короткострокові депозити іноземних банків мають найбільш привабливі ставки доходів у порівнянні з короткостроковими цінними паперами аналогічних за рівнем ризиків емітентів.

"Дані інвестиції не є стратегічною метою інвестування і здійснюються в рамках управління поточною ліквідністю для підтримки прибутковості пенсійних активів", - додали в Фінрегуляторі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%