Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Штат Джорджія дозволить платити податки в криптовалюті, США

Четвер, 01 березня 2018 09:46

На думку представників Республіканської партії в сенаті штату, потрібно також дозволити оплачувати криптовалютою сертифікати, казначейські та банківські чеки, поштові відправлення. Однак всі кріптовалютні платежі необхідно конвертувати в долари протягом 24 годин, пише Хайтек  з посиланням на Coin Telegraph.

Американський штат Джорджія дозволить платити податки та купувати державні ліцензії за криптовалюту. Такий законопроект внесли республіканські сенатори Джошуа МакКун і Майкл Вільямс у фінансову комісію місцевого сенату.

У тексті законопроекту SB 464 йдеться про необхідність легалізації оплати податків, ліцензійних зборів і штрафів за допомогою криптовалют (включаючи біткойн, але не обмежуючись лише їм). Також, на думку республіканців, потрібно дозволити оплачувати криптовалютою сертифікати, казначейські та банківські чеки, а також поштові відправлення. Однак, як тільки кріптовалютні платежі будуть отримані, Департамент по доходах штату Джорджія зобов'язаний конвертувати їх в долари протягом 24 годин.

Аналогічний законопроект вже підтримали більшістю голосів сенатори Арізони. Згідно з текстом документа, «як платіжний засіб для сплати податків можуть бути прийняті Bitcoin, Litecoin і будь-які інші криптовалюти, визнані Департаментом доходів штату Арізона». Як і в Джорджії, ці кошти необхідно конвертувати в долари протягом 24 годин. Оскільки законопроект був прийнятий в третьому читанні, Арізона скоро стане першим штатом США, де можна буде оплатити біткойнами штраф за паркування.

Штат Вайомінг також представив законопроект, за яким криптовалюта не можуть розглядатися, як власність, і тому не повинні обкладатися відповідним податком. У проекті також пропонується виключити з переліку предметів, які обкладаються податком на власність, золото і чеки.

Поки криптовалюту легалізують на рівні штатів, керівник одного з хедж-фондів Джеймс Альтушер прогнозує, що скоро Китай запустить потужного конкурента біткойну, а сотні альткоїнів перетворяться в бульюашку. У той же час держави почнуть потай акумулювати невеликі криптокапітали, а валютна монополія уряду піде в минуле.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%