Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Процедуру оформлення водійських посвідчень спростять в Казахстані

Четвер, 01 березня 2018 16:38

При цьому час надання послуги також скорочено.

У спеціальному ЦОНі Алмати спрощують процедури оформлення та реєстрації транспорту і видачі посвідчень, передає кореспондент МІА «Казінформ» з посиланням на ДВД Алмати.

«Ми хочемо скоротити адміністративні бар'єри та тяганину. Виключили кілька документів - як адресна довідка, підтвердження оплати мит, зборів і податків і установчих документів юридичної особи. Також зареєструвати автомобіль і отримати водійське посвідчення можна в будь-якому спеціалізованому ЦОНі. Ще ми ввели індивідуальну підготовку та онлайн-навчання громадян при отриманні ними прав за категоріями "А, А1, В, В1" (мотоцикли, трицикли, квадроцикли та легкові автомобілі). Видача водійських посвідчень і обмін посвідчення водія переведена в електронний формат », - розповів начальник відділу реєстраційно-екзаменаційної діяльності Управління адміністративної поліції ДВД міста Алмати підполковник поліції Нурлан Аманбек.

У ДВД відзначили, що час надання послуги скорочено з 6-ти до 2-х годин. У ЦОНі скасували огляд транспорту під час видачі дубліката техпаспорта, а також в разі зміни імені та прізвища власника і переобладнання транспорту. Також автовласникам тепер не потрібно складати іспити на знання правил дорожнього руху у разі закінчення терміну дії посвідчення водія. Крім того, городяни можуть обміняти водійські посвідчення через електронний портал eGov. А забрати готовий документ в ЦОНі.

«Все банки підключені до сервісу, відповідно, виключена необхідність звернення в спецЦОН для реєстрації застави громадянам, які купують автотранспорт в кредит. Уже в 2018 році будуть реалізовані нові онлайн-сервіси для громадян по перегляду і бронювання держномерів автотранспорту, а також з приймання заяв на видачу дублікатів техпаспорта і заміну посвідчення водія у разі закінчення терміну дії », - запевнив Нурлан Аманбек.

Через сайт електронного уряду також можна взяти довідки про наявність чи відсутність, зняття з обліку автотранспорту. У спецЦОНі планують в два рази скоротити терміни реєстрації автомобілів та обміну водійських посвідчень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%