Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Платні дороги будуть приносити Казахстану до 30 млрд тенге

Вівторок, 06 березня 2018 16:14

З 2020 року, міністерство з інвестицій та розвитку прогнозує щорічний збір з платних доріг близько 30 млрд тенге, повідомив у вівторок на засіданні уряду глава  Женіс Касімбєков, пише kursiv.kz.

Він нагадав, що в даний час ведуться будівельно-монтажні роботи по облаштуванню справляння платні на ділянках Астана-Теміртау, Алмати-Капшагай і Алмати-Хоргос, ці роботи будуть завершені в квітні цього року, запуск системи в тестовому режимі заплановано у другому кварталі.

Крім того, розробляється проектно-кошторисна документація з введення аналогічних систем справляння платні на 13 ділянках загальною протяжністю 5,5 тис. км, в число яких входить ділянка завдовжки 2,1 км міжнародного коридору «Західна Європа - Західний Китай».

Міністр також зазначив, що поряд з впровадженням платності, в рамках програми «Нурли жол» ведеться робота з розвитку об'єктів придорожнього сервісу на автошляхах.

За його відомостями, в минулому році модернізовано 113 теперішніх об'єкти придорожнього сервісу та побудовано 22 нових, в результаті кількість об'єктів, що відповідають Нацстандартам, збільшилася на 135 одиниць.

«У 2018 році планується побудувати 36 і модернізувати 200 об'єктів, довівши кількість об'єктів, що відповідають національному стандарту, до 818 одиниць або до рівня 44% від загальної кількості об'єктів дорожнього сервісу», - уточнив глава відомства.

Також, за його словами, ведеться робота по включенню інформації про об'єкти сервісу в цифрову карту IRU Transpark, Google Maps, Яндекс Карти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%