Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп пригрозив Європі «драконівськими» митами на авто

Середа, 07 березня 2018 15:12

США можуть ввести мито в розмірі 25% на імпорт автомобілів з країн Європейського Союзу. Про це заявив президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, пише Сьогодні.

“Вони (європейці, – Ред.) зробили все, щоб нам стало неможливо вести з ними бізнес, однак вони все одно продовжують поставляти свої автомобілі і все інше до США. … Вони можуть робити все що завгодно, але якщо вони продовжать, ми введемо великі мита у розмірі 25% на їхні автомобілі. Повірте мені, вони так довго не протримаються”, – цитує Трампа Reuters.

Раніше Трамп уже заявляв про можливе введення мит на автомобілі з Європи. Президент США впевнений, що Євросоюз заважає США продавати свої автомобілі в європейських країнах.

Нагадаємо, в світі вже розгорівся скандал через бажання Трампа ввести мита на сталь і алюміній. Через розбіжності з цього питання від президента США йде його економічний радник Гері Кон. За даними ЗМІ, він намагався організувати зустріч президента з керівниками американських компаній з галузей, які залежать від поставок металів і сплавів, щоб не допустити введення мит або хоча б пом’якшити їх вплив.

Відставка Кона ще більше знижує ймовірність того, що адміністрація Трампа пом’якшить свою позицію щодо мит, введення яких, за даними СОТ, може ініціювати торгову війну.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%