Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Інвестпарк може бути створений в Акмолинській області Казахстану

Понеділок, 12 березня 2018 12:19

11 березня акім Акмолинської області Малік Мурзалін зустрівся з керівництвом Dubai Investments Park. На зустрічі обговорювалося питання про створення інвестиційного парку в Акмолинській області. Про це написав радник акіма з питань туризму Марат Ігаль, пише kapital.kz.

Він уточнив, що територія Dubai Investments Park - 2300 гектарів. Тут розташовані житлові, промислові та складські приміщення. Вже майже 95% цієї площі зайнято орендарями, які розраховують отримати вигоду від близького сусідства з майданчиком для проведення Всесвітньої виставки EХРО-2020.

«Близько 550 гектарів в цьому індустріальному парку зайнято готовими й зручними приміщеннями під розміщення різного роду підприємств інфраструктурної сфери, промисловості та торгівлі. Відсутність оподаткування в Дубаї робить бізнес тут вкрай вигідним, тому далекоглядні підприємці заздалегідь потурбувалися про приміщення не тільки під офіси, а й під склади та промислові об'єкти в перспективі EХРО-2020 », - написав Марат Ігаль.

700f6e25399483129df9bdcf4ff.png

В Dubai Investments Park є і житлові квартали, де проживають 90 тисяч осіб. «Зручний офіс для своєї компанії теж можна знайти неподалік: 1,8 мільйона квадратних метрів в зоні Dubai Investments Park спеціально відведене під офісну нерухомість. Крім того, тут також розташовані п'ять готелів для бізнесменів і інвесторів, які бажають розпочати або розширити свою справу в Дубаї », - зазначив радник акіма.

Він також написав, що Акмолинська область відправила першу комерційну партію казахстанского борошна в ОАЕ. 800 тонн продукції в березні 2018 року поставила компанія INTER TRADE.

«Як зазначила арабська сторона, перевагою акмолинського борошна є стабільно висока якість продукції, що випускається, а також екологічність і чистота продукту. Важливим є і відповідність акмолинського борошна ГОСТу 26 574-85 і стандарту ІSО 9001-2009. За підсумками переговорів сторони домовилися і далі розвивати співробітництво. Казахстанске борошно в ОАЕ будуть доставляти й інші зернові компанії з Акмолинської області », - додав Марат Ігаль.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%