Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Мінфіні Казахстану запропонували оцінювати бюджет по-новому

Четвер, 15 березня 2018 17:55

Мінфін має намір переглянути механізми проведення попередньої оцінки республіканського бюджету. Таку пропозицію озвучила віце-міністр фінансів РК Тетяна Савельєва в ході круглого столу в сенаті Парламенту РК, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«З огляду на світову нестабільність і необхідність орієнтуватися більше на внутрішні резерви зростання, необхідне вироблення нових підходів щодо реалізації будь-яких нових ініціатив, які передбачають вплив на бюджет і Національний фонд», - сказала Тетяна Савельєва.

Віце-міністр також наголосила на необхідності посилення взаємодії міністерства фінансів, міністерства національної економіки, Рахункового комітету як в інформаційному обміні, так і при проведенні попередньої оцінки проекту республіканського бюджету.

«У цьому питанні взаємне розуміння вже досягнуто і для того, щоб забезпечити якісну зворотний зв'язок Уряду зі Рахунковим комітетом в частині врахування у проекті бюджету рекомендацій СК пропонується розглянути можливість перегляду механізму проведення попередньої оцінки через впровадження двохетапного процесу», - повідомила Тетяна Савельєва.

За її словами, перший етап буде містити підготовку до 1 липня попереднього ув'язнення (рекомендації) на основі лімітів витрат.

«Наявність результатів попередньої оцінки до схвалення Урядом проекту бюджету підвищить ефективність прийнятих рішень з управління державними фінансами на етапі планування бюджету та дозволить скорегувати проект з урахуванням рекомендацій Рахункового комітету», - пояснила Тетяна Савельєва.

Другий етап, як зазначила віце-міністр, буде включати підготовку укладення на проект закону про республіканський бюджет за основними напрямками його витрат, внесеного до Парламенту у вересні.

«Реалізація другого етапу дозволить підготувати висновок на актуальну версію проекту та оцінити, наскільки враховані рекомендації Рахункового комітету до лімітів. При цьому в цілому важливо здійснювати оцінку не стільки на підставі бюджетних заявок, скільки на підставі стратегічних планів і бюджетних програм та при здійсненні контролю сфокусувати увагу на ступені досягнення запланованих результатів і ефективності витрат », - резюмувала Тетяна Савельєва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%