Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Кахастані крадуть гроші через сайт

Середа, 21 березня 2018 17:44

За інформацією держтехслужби, зокрема, зловмисники відправляють за допомогою мобільних месенджерів запрошення пройти реєстрацію на нібито новому порталі Homebank для зручного здійснення платежів. Тим часом, при переході за пропонованою посиланням відкривається сторінка, емулююча інтернет-ресурс Homebank, де пропонується ввести дані платіжної картки. У разі введення потрібних даних, зловмисник отримує відомості про банківську картку, що дозволяє здійснити з неї крадіжку грошових коштів. В даний час доступ до даного фішингових інтернет-ресурсу заблокований, пише forbes.kz.

Фахівці просять уважно та обережно користуватися пристроями (комп'ютер, ноутбук, планшет), з яких користувач входить на сайт інтернет-банкінгу, а також здійснює оплату за допомогою карток. Вони також радимо не заходити на сайти ігровій, розважальній спрямованості, на малознайомі ресурси, не переходити по посиланнях і банерах з «сенсаціями» - часто такі сайти та новини використовуються для зараження користувачів різних шкідливим ПЗ.

Також необхідно уважно ставитися до забезпечення безпеки телефону, на який приходять СМС повідомлення та одноразові коди. Якщо як телефон використовується смартфон - фахівці настійно радять встановити антивірусне ПЗ на нього.

Також користувачам радять уважно перевіряти адресу відправника - зловмисники можуть відправити лист від імені знайомого або довіреної організації, змінивши одну-дві букви "в" адресі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%