Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Серіал Amazon за «Володарем перснів» коштуватиме $500 млн і стане найдорожчим в історії - ЗМІ

Четвер, 22 березня 2018 09:49

Компанія Amazon Studio може вкласти до $500 млн у створення перших двох сезонів серіалу про світ Середзем’я Джона Р. Р. Толкієна, пише ScreenRant. Якщо прогнози справдяться, це буде найдорожчий серіал в історії.

Як очікується, він стане приквелом до кінотрилогії “Володар кілець”, витрати на яку були майже вдвічі менші – $281 млн без врахування інфляції та витрат на маркетинг, пише lenta.ru з посиланням на Entertainment Weekly.

За даними джерел, тільки права на екранізацію творів знаменитого англійського письменника, які Amazon викупила у студії Warner Bros. Television, коштували $250 млн.

Даних про терміни виходу серіалу і його команду творців поки що немає. Толкієнівська сага кілька разів адаптувалася для радіо і двічі – для великого екрану, але вперше буде екранізована малим форматом.

Як повідомлялося, голова Amazon Джефф Безос особисто зацікавлений в успіху імовірної екранізації, бо сам є шанувальником жанру фентезі. Зацікавленість у масштабному проекті за Толкієном вписується в нову концепцію Amazon, яка має намір відійти від нішевих серіалів і залучити ширшу – можливо, міжнародну – аудиторію.

Ймовірно, успіх серіалу HBO “Гра престолів” також надихає Amazon, зазначає MarketWatch.

Amazon Studios була створена в 2010 році. Вкладення у створення серіалів Amazon Original дозволили компанії залучити понад 5 млн людей до клубу Amazon Prime з кінця 2014 року до початку 2017 року, повідомило минулого тижня Reuters з посиланням на внутрішні документи компанії. Аудиторія Amazon в США, включаючи власні проекти і фільми та серіали інших студій, склала близько 26 млн осіб.

Витрати на створення і закупівлю відеоконтенту складають $5 млрд на рік, за словами джерел CNBC. Перший сезон серіалу “Людина у високому замку” за романом Філіпа Діка обійшовся компанії в $72 млн і залучив 1,15 млн передплатників. У розрахунку на кожного середні витрати склали $63, тоді як ціна членства в Prime в США – $99 на рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%