Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Цукерберг визнав «помилки» у зв’язку зі скандалом навколо витоку даних користувачів

Четвер, 22 березня 2018 17:50

Засновник Facebook Марк Цукерберг, відповідаючи на критику у зв’язку з використанням даних користувачів соціальної мережі сторонніми організаціями, заявив, що компанія проаналізує всі сторонні додатки, які мають доступ до інформації, щоб перевірити дотримання ними правил мережі, пише Finance.ua  з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“І якщо ми знайдемо розробників, які неправильно використовували особисту інформацію, ми заборонимо їх і розповімо всім, хто постраждав від цих додатків”, – підкреслив М. Цукерберг.

“Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не зможемо захистити їх, ми не маємо права обслуговувати вас. Я працював над тим, щоб точно зрозуміти, що сталося, і як переконатися, що це не повториться. Доброю новиною є те, що найважливіші дії, щоб запобігти цьому знову сьогодні, ми вже зробили багато років тому. Але ми помилялися”, – написав М. Цукерберг на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

М. Цукерберг пообіцяв провести повну перевірку будь-якої програми з підозрілою активністю. У заяві наголошується, що соціальна мережа заблокує тих розробників, які відмовляться пройти аудит.

Скандал навколо Facebook вибухнув через звинувачення аналітичної фірми Cambridge Analytica в незаконному використанні даних близько 50 млн акаунтів в Facebook для потреб передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

У 2013 році дослідник Кембриджського університету Александр Коган створив додаток для вікторини, який встановили близько 300 тис. осіб, які поділилися своїми даними, а також деякими даними своїх друзів.

“Враховуючи те, як наша платформа працювала в той час, це означало, що Коган зміг отримати доступ до десятків мільйонів даних друзів користувачів”, – пояснив засновник соцмережі.

У 2014 році в Facebook різко обмежили доступ додатків до інформації користувачів. Зокрема, розробники більше не можуть запитувати дані про друзів людини, якщо її друзі не дали своєї згоди.

“У 2015 році ми дізналися від журналістів The Guardian, що Коган поділився даними зі свого додатку з Cambridge Analytica. Це суперечить нашій політиці… Тому ми відразу ж заборонили додаток Когана на нашій платформі і вимагали, щоб Коган і Cambridge Analytica офіційно підтвердили, що вони видалили всі неправильно отримані дані. Вони надали ці сертифікати”, – розповів М. Цукерберг.

 

Головне

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%