Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВС Казахстану планує посилити перевірки торгових центрів

Вівторок, 27 березня 2018 17:18

Міністерство внутрішніх справ має намір звернутися з ініціативою до Міністерства національної економіки про посилення перевірок в торгово-розважальних центрах Казахстану. Про це на засіданні уряду повідомив голова Комітету з надзвичайних ситуацій Володимир Беккер, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Підготували ряд пропозицій, наприклад, щоб був більш вільний доступ інспекторів (до об'єктів. - Ред.). Не тільки планові перевірки проводилися. Ви ж розумієте, що таке планова перевірка? Підприємець бачить, що потрапив в план. Більш того, ми за місяць письмово сповістити вас про те, що прийдемо (бізнесмен. - Ред.), природно, готується », - розповів Володимир Беккер.

За словами голови КНС, перед відомством стоїть завдання підняти відповідальність власників торгових об'єктів. «В першу чергу повинен бути зацікавлений, щоб на об'єкті все було добре, його власник», - підкреслив Володимир Беккер.

На питання журналістів про те, чи буде КНС звертати увагу на надсилаються фото від населення щодо порушень правил пожежної безпеки в будівлях, спікер повідомив, що передбачено особливий порядок подання письмової заяви.

Тим часом, за даними глави КНС, в Казахстані налічується близько 1150 великих торгових центрів. Всі вони заплановані до перевірки в 2018 році.

«У нас немає канікул. Перевірки розбиті на два півріччя - перше і друге. Всі будуть перевірені однозначно. З урахуванням таких трагічних подій вже підписано вказівку в територіальні органи, для того щоб акцентувати увагу на стан системи виявлення пожежі та всього комплексного забезпечення безпеки », - пояснив Володимир Беккер.

Він нагадав, що в разі порушення правил пожежної безпеки розмір адміністративного штрафу може скласти 50 МРП, або 120 250 тенге. «Якщо при повторній перевірці не усуваються порушення, матеріали відправляються до суду, міра передбачається вже 100 МРП штрафу або призупинення діяльності об'єкта. Такий захід в минулому році ми використовували 21 разів », - розповів голова комітету.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%