Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані розширили можливості онлайн-сплати держмита

Середа, 28 березня 2018 16:10

«Державна корпорація «Уряд для громадян» оголосила про запуск нового порталу дозволяє сплатити послугу ЦОНу з банківських карт і електронних гаманців« WebMoney », « Qiwi »і« WalletOne »в режимі online, пише kapital.kz.

«Уряд для громадян», спільно з Платіжною Організацією ТОО «Smart Pay», за участю АТ «AsiaCredit Bank (АзіяКредіт Банк)», запустили новий сервіс, що надає клієнтам ЦОН можливість безготівкової оплати державних послуг. Платіжний портал доступний за адресою Fastpay.kz (в перекладі «швидкий платіж») і вже сьогодні на ньому можна оплатити популярні державні послуги. Такі як оплата земельного і майнового податку, податку на транспорт, адміністративні штрафи, штрафи за порушення правил дорожнього руху. У майбутньому перелік послуг буде поповнюватися.

Додатково до звичних форм онлайн оплати банківською картою, клієнти Державної корпорації на сайті Fastpay.kz отримали можливість оплати електронними гаманцями «WebMoney», «Qiwi» і «WalletOne». Після оплати послуги, клієнт отримує електронний чек, що підтверджує факт оплати з боку розрахункового банку і платіжного шлюзу електронного уряду.

«Новий сервіс став ще одним кроком у підвищенні доступності державних послуг і цифровізації сфери обслуговування населення. З запуском сервісу громадянам нема потреби стояти в черзі до кас, досить перейти на сайт www.fastpay.kz через смартфон або інший пристрій з виходом в інтернет, обрати послугу та оплатити в один клік. Після проведеної оплати платнику надсилається повідомлення в особистий кабінет на порталі електронного уряду, а також на електронну поштову адресу з прикріпленим електронним чеком », - відзначили в« Уряді для громадян ».

«Для нас цей проект став першим кроком по програмі Цифровий Казахстан оголошеної главою держави. Запустивши його, ми підвищимо рівень культури цифрового обслуговування клієнтів в Казахстані. Ми бачили, що певні проблеми відчувають громадяни, стоячи в чергах ЦОНу при оплаті послуг, і вирішили створити сервіс, що дозволяє оплатити послуги в режимі online », - зазначив Генеральний директор ТОВ« Smart Pay » Олжас Кундакбаєв.

Розрахунковим банком в платежах є AsiaCredit Bank.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%