Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кому «посміхається» біржа Казахстан

Четвер, 29 березня 2018 11:39

Хто і чому заробляє на фондовому ринку Сьогодні казахстанці намагаються Не тільки зберегти, але і примножити свої кошти. Способи досягнення цієї мети у всіх різні. Одні купують нерухомість, інші відкривають власний бізнес. Але основна маса населення віддає перевагу збереженню гроші на депозитах. Те ж, кого не влаштовує прибутковість по банківських вкладах, йдуть на фондовий ринок. Привабливі перспективи і відсутність податків на витягнуту прибуток роблять його одним з Найбільш вигідних способів нарощування капіталу. Історія знає чимало прикладів, коли на біржі зароблялись мільярди доларів. Уоррен Баффет, Карл Ікан, Темплтон і Пітер Лінч - це Легендарні інвестори, які, грамотно купуючи акції, забезпечили собі безбідне майбутнє, пише Kapital.kz.

Однак робота на ринку цінних паперів пов'язана з певними ризиками. Щоб мінімізувати Можливі фінансові втрати, потрібно розбиратися в основних біржових поняттях і правилах торгівлі. Саме тому, перш ніж починати роботу на фондовому ринку, необхідно Отримати базові знання. Для початку можна самостійно вивчити всю доступну інформацію на цю тему. Тим більше що в інтернеті зараз можна знайти практично все: від Спеціалізоване літератури в різних відеокурсів.

Основний недолік такого методу - відсутність практики під час навчання і неможливість уточнять деталі. Розібратися в тонкощах біржової справи потенційним інвесторам готові допомогти деякі вітчизняні брокери. Вони зацікавлені в ліквідації фінансової безграмотності населення і як наслідок - в розширенні своєї клієнтської бази. Адже чим успішніше буде працювати інвестор, тим довше він затримається на ринку. А відповідно, тим більше комісійних запрацює його «наставник». Кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz розбирався, на яких умовах і чому вчать казахстанців на навчальних семінарах по фондовому ринку.Експерти рекомендують вибирати курси за такими критеріями, як досвід роботи компанії на ринку, консультаційна підтримка після навчання і чисельність групи. Оптимальний варіант - 10-15 чоловік.

В такому випадку викладач зможе приділяти увагу кожному слухачеві. Крім того, навчання має бути комплексним і організованим за принципом «від простого до складного». Курс молодого бійця повинен складаючись з: специфіки і структури фондового ринку, фундаментального і технічного аналізу, основ управління ризиками і торгових стратегій, а також прикладів найпоширеніших помилок початківців інвесторів. Тільки тоді складеться цілісне сприйняття ринку цінних паперів.Насправді знайти професійні курси по фондовому ринку з виразної програмою і якісним викладання виявилося непросто. Брокери періодично організовують спільні оглядові лекції, а ось спеціалізовані програми практично не зустрічаються.

Хіба що повноцінний навчальний курс - «Біржовий університет», організований 5 років тому ІНВЕСТИЦІЙНОЇ компанією «Фрідом Фінанс». Він проходить на регулярній основі - зазвичай 1 раз на місяць. Курс орієнтований як на початківців інвесторів і людей, яким цікаві сучасні фінансові інструменти, так і на досвідчених трейдерів, відкриваючи їм нові можливості. Тут не можна не тільки дізнатися всі нюанси торгівлі на біржі, а й Певний досвід професійних учасників ринку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%