Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Генпрокуратурі Казахстану мають намір використовувати технологію блокчейн

Вівторок, 03 квітня 2018 13:57

Як пише Sputnik, Генеральна прокуратура Казахстану впроваджує технологію блокчейн, повідомили в прес-службі наглядового відомства.

У комітеті з правової статистики та спеціальним обліками Генпрокуратури пройшов семінар-тренінг за технологією блокчейн для співробітників прокуратури. Учасники семінару відзначили, що отримані знання та набуті навички допоможуть продовжити реалізацію проекту Генеральної прокуратури "Єдиний реєстр адміністративних правопорушень" із застосуванням блокчейн, без залучення третіх осіб.

Результатом впровадження цієї технології стане унеможливлення фальсифікації даних, в тому числі відомостей про адміністративні правопорушення, і громадяни будуть впевнені в достовірності даних про штрафи, про їх оплату.

Блокчейн - це зашифрована інформація, що зберігається в роздільних рівномірно розподілених базах даних (цифровий обліковий журнал).

Сам термін Blockchain частково характеризує його завдання і призначення: "block" - це блоки, "chain" - ланцюжок. Тим самим це пов'язаний ланцюжок блоків, в якому дотримується сувора послідовність. Інформація в блоках зберігається в закодованій криптографічній формі. Для зміни в блоках необхідно послідовне зчитування інформації про старі блоки по всьому ланцюгу.

Всі дані в блокчейн накопичуються і формують постійно доповнюють базу даних. З цієї бази даних неможливо нічого видалити або провести заміну / підміну блоку. І вона "безмежна" - туди може бути записано нескінченну кількість транзакцій. Це одна з головних особливостей блокчейну.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%