Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Розвиток МСБ в Астані

Четвер, 05 квітня 2018 15:16

Частка малого та середнього бізнесу в столиці - найвища серед регіонів Казахстану.

З кожним роком Астана з міста державних службовців все більше перетворюється на місто підприємців. Про це на нараді з питань подальшого розвитку столиці повідомив акім Асет Ісекешев, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Шановний Нурсултан, хотів би сказати, що ваші програми модернізації дають ефект зміни структури економіки. Ми бачимо, що такі галузі, як туризм, інформаційні технології та обробна промисловість, показують зростання з точки зору зайнятості та інвестицій в ці сектори, а по сектору держуправління йде зниження. Це ще раз показує, що Астана з кожним роком з міста держслужбовців все більше перетворюється на місто підприємців », - повідомив Асет Ісекешев.

Акім додав, що в столиці сформувалася самодостатня структура економіки, яка спирається на малий і середній бізнес. За даними акімату Астани, обсяг випуску продукції малого та середнього бізнесу (МСБ) досягає 4,3 трлн тенге. Частка МСБ в структурі ВРП міста перевищила 57%. Цей показник є найвищим серед регіонів Казахстану.

Як поінформував акім, рівень безробіття в Астані склав 4,6%. Це один з найнижчих показників в республіці. А до 2022 року в місті буде створено ще близько 155 тис. робочих місць.

При цьому в столиці бізнесу планується віддати послуги саночистки, озеленення, транспортні послуги, а всі смарт-проекти будуть реалізовані або через ДПП, або через сервісні контракти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%