Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Reuters: Цукерберг визнав помилки, які стали причиною зловживання особистими даними

Вівторок, 10 квітня 2018 09:55

Глава соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав, що він допустив помилку, не надавши достатньої уваги захисту особистих даних користувачів, що призвело до витоку конфіденційної інформації. Про це він заявив у письмових свідченнях Конгресу США у зв'язку зі скандалом навколо використання компанією Cambridge Analytica особистих даних власників облікових записів Facebook в інтересах передвиборної кампанії Дональда Трампа, передає УНН з посиланням на Reuters.

“Зараз ясно, що ми не зробили все, що від нас залежало, щоб запобігти використанню цих інструментів на шкоду користувачам, а саме для поширення неправдивих новин, іноземного втручання у вибори і риторики ненависті”, — наводить агентство Reuters витяги з показань Цукерберга, представлених в Конгрес США. “Ми не в повній мірі усвідомлювали нашу відповідальність, і це було помилкою”, — визнав глава Facebook.

“Це була моя вина, і прошу вибачення, — заявив Марк Цукерберг. — Я заснував Facebook, я їм керую, і я несу відповідальність за те, що тут відбувається”.

Нагадаємо, Facebook виявилася в центрі скандалу після того, як газета The New York Times повідомила, що британській аналітичній фірмі Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців. Як розповіли колишні співробітники компанії, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою потенційно вплинути на їхні голоси.. Пізніше Facebook повідомив про витік даних майже 90 млн користувачів. Cambridge Analytica втручалася в хід виборів по всьому світу, вдаючись до хабарів і поширенню негативної інформації про кандидатів в інтернеті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%