Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Автовиробники США поступово відмовляються від випуску невеликих автомобілів - WSJ

Вівторок, 10 квітня 2018 14:58

Американські виробники автомобілів поступово згортають випуск так званих пасажирських автомобілів – порівняно невеликих і економічних седанів, купе, хетчбеків – і переходять на більш рентабельні позашляховики і пікапи, частка яких на ринку продовжує зростати, пише Finance.ua з посиланням на The Wall Street Journal.

Тривалий час вважалося, що невеликі автомобілі – необхідний сегмент, якщо детройтська трійка хоче успішно конкурувати з японцями, а також залучати молодь і покупців з обмеженим бюджетом. Однак на тлі зниження цін на бензин і підвищення енергоефективності позашляховиків навіть великі седани вийшли з моди.

General Motors (GM) протягом 2018 року припинить виробництво субкомпактних автомобілів Chevrolet Sonic, а в найближчі кілька років може відмовитися і від седанів Chevrolet Impala, повідомили поінформовані джерела WSJ.

Тим часом Ford Motor, швидше за все, припинить випускати автомобілі Fiesta для ринку США протягом найближчих 12 місяців, а надалі припинить виробництво седанів Taurus, стверджують джерела, знайомі з планами компанії. Керівництво Ford поки що не ухвалив остаточного рішення щодо Ford Fusion, який вважався головним конкурентом в її модельному ряду для Honda Accord і Toyota Camry.

Аналітики вважають, що така зміна стратегії може бути пов’язана з додатковими ризиками в разі зміни цін на енергоносії, регулювання або споживчих переваг.

GM поки що продовжить продавати в США Chevrolet Cruze і Chevrolet Bolt, а також седани Buick і Cadillac, а Ford і Fiat Crysler на тлі успіху нових моделей Jeep і пікапів F-150 планують все швидше нарощувати частку великих і дорогих машин. Fiat Chrysler ще кілька років тому припинив випуск седанів Chrysler 200 і компактних автомобілів Dodge Dart, на черзі – Chrysler 300 і Dodge Charger.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%