Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бензин в Казахстані може подешевшати

Середа, 11 квітня 2018 13:55

Міністр енергетики Казахстану Канат Бозумбаєв заявив про можливе здешевлення бензину в Казахстані, повідомляє кореспондент Sputnik Казахстан.

На питання журналістів про те, позначаться валютні коливання на вартості палива, глава Міненерго відповів негативно.

«Зараз дефіциту бензину немає і є можливість здешевлення ціни на бензин, тому, що зараз у нас в країні спостерігається надлишок палива», - сказав глава Міненерго в кулуарах служби центральних комунікацій. При цьому Канат Бозумбаєв відмовився коментувати, наскільки може подешевшати паливо в республіці.

Відзначимо, що в другому півріччі 2018 року прийнято рішення про місце будівництва і потужності четвертого нафтопереробного заводу (НПЗ) в Казахстані. «Проведений аналіз показує, що з урахуванням прогнозованого зростання споживання утворюється дефіцит автобензинів між 2021-2023 роками, дизельного палива - до 2023 року та авіагасу - після 2026 року. Пред ТЕО четвертого НПЗ буде розроблено нацкомпанією "КазМунайГаз" до 2-го півріччя 2018 року за керівництвом міністерства », - розповів Канат Бозумбаєв.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що прийняття рішення з будівництва четвертого нафтопереробного заводу потрібно прискорювати. «Знову будете імпортувати бензин? Коли я говорив - треба будувати негайно четвертий НПЗ, ви мені доводили, що він нам не потрібен, що нам нікуди буде дівати ПММ. Ми починаємо працювати тоді, коли проблема нас наздогнала ... », - висловив свою позицію Нурсултан Назарбаєв на розширеному засіданні уряду в Астані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%