Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

IFC видала найбільшу позику Мікрофінансовому ринку Казахстану

Четвер, 12 квітня 2018 11:52

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та KMF підписали угоду, згідно з яким KMF отримає синдикований кредит на суму 82 млн доларів на 3 роки. Це найбільша позика в історії казахстанського сектора МФО. Про це на прес-конференції розповів голова правління компанії Шалкар Жусупов, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Ця угода значуща для всього фінансового сектора Казахстану. Вона свідчить про інвестиційну привабливість нашої країни, бездоганною кредитною історією KMF. Ці ресурси підуть за цільовим призначенням - на розвиток підприємництва. За угодою ми отримуємо 82 млн доларів в еквіваленті в тенге. Так що валютні ризики по даній угоді IFC бере на себе », - розповів Шалкар Жусупов.

Крім IFC в синдикованій позиці взяли участь провідні фінансові компанії світу: MicroVest Short Duration Fund (США), Bank im Bistum Essen eG (Німеччина), Incofin Investment Management (Бельгія), Sybiotic SA (Швейцарія), Oicocredit Ecumenical Development Cooperative Society U.A. (Нідерланди), Triple Jump B.V. (Нідерланди), Invests in Visions (Німеччина). З 82 млн доларів IFC надасть KMF 10 млн доларів, а 72 млн доларів перераховані компанії.

Ці гроші KMF використовує для кредитування мікро- і малих підприємств в сільській місцевості, а також жінок-підприємниць, уточнив глава KMF. При цьому він не назвав розмір ставки за цим кредитом, посилаючись на те, що, оскільки кошти будуть видаватися декількома траншами, ставка може змінюватися.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%