Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США і Британія звинуватили Кремль в кібератаках

Вівторок, 17 квітня 2018 12:49

Російські хакери, яких підтримує Кремль, інфікували комп'ютерні маршрутизатори для вилучення інтелектуальної власності і, можливо, підготовки до майбутніх кібератак.

Уряд Росії ініціював кібератаки на державні і приватні організації інших країн, які є постачальниками "критично важливих інфраструктур". Про це йдеться в спільній заяві США і Великобританії, яку було опубліковано в понеділок, 16 квітня, на сайті Національного центру кібербезпеки Великобританії, пише Кореспондент.

Зазначається, що російські хакери, яких підтримує Кремль, інфікували комп'ютерні маршрутизатори для вилучення інтелектуальної власності і, можливо, підготовки до майбутніх кібератак.

"Діяльність уряду Росії продовжує загрожувати нашій кібербезпеці. Ми засуджуємо цю активність. Закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, в тому числі дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші способи для подолання російської кіберзагрози", - заявила заступник секретаря з питань кібербезпеки і зв'язку Великобританії Жанетт Манфра.

Вона також зазначила, що зараз йде робота над колективною обороною, щоб мінімізувати загрози мережевих пристроїв.

"Поки цей вид кібертак триватиме, ФБР проводитиме розслідування і знаходити злочинців, в даному випадку - це уряд Росії", - зазначив представник ФБР Говард Маршалл.

Представник Національного центру кібербезпеки Великобританії заявив, що Росія є найсильнішим ворогом Британії в кіберпросторі, тому боротьба з нею є головним пріоритетом.

Нагадаємо, чиновники США і Великобританії планують випустити спільне повідомлення про атаку на роутери - ключовий елемент інфраструктури інтернету.

Раніше повідомлялося, що Великобританія готується до кібератаки на Росію в разі, якщо Москва спробує втрутитися в роботу британської інфраструктури.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%