Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Великі компанії Кореї готові працювати з Казахстаном

Вівторок, 17 квітня 2018 16:55

У Сеулі проходять зустрічі казахстанської делегації з місцевими бізнесменами.

В Сеул проходять переговори між казахстанської делегацією на чолі з віце-міністром з інвестицій та розвитку РК Аристанов Кабікеновим і найбільшими південнокорейськими компаніями з питань активізації економічного співробітництва. Про це повідомляє офіційний сайт прем'єр-міністра РК.

У складі делегації заступник акіма Костанайської області Меіржан Мирзалієв, глава АТ «Казахстанський центр державно-приватного партнерства» Азамат Ойнаров, заступник голови правління НК «Kazakh Invest» Рустам Ісатай, представники ФНБ «Самрук-Казина», НК «КТЖ-Експрес», АТ «КазАгро» і ін.

17 квітня члени делегації Казахстану обговорили питання співробітництва з заступником голови Асоціації енергетики та мінеральних ресурсів Кореї Санг Вун Хан.

«Останнім часом ми дуже активно співпрацюємо з Посольством Казахстану та АТ" КазГеологія ". Ми сподіваємося, що в результаті цієї роботи наші компанії знайдуть цікаві проекти в гірничорудному секторі Казахстану », - підкреслив Санг Вун Хан.

В ході поїздки в Корею також відбувся діалог з обміну досвідом управління і законодавчого регулювання спеціальних економічних зон, були презентовані можливості ВЕЗ «East Cost», яка з 2013 року веде свою діяльність в гірничо-металургійному секторі, у сферах логістики та зеленої економіки та інших перспективних напрямках.

Казахстан і Південна Корея будуть розвивати співробітництво

Крім того, в перший день інвестиційного тижня відбулися зустрічі з керівництвом найбільших корейських ТНК: Noroo Kiban, Highvill і POSCO ICT. На зустрічі з головою правління Highvill були обговорені питання інвестування в ряд будівельних проектів в регіонах Казахстану.

«14 років ми ведемо свій бізнес в Казахстані і хотілося б, користуючись нагодою, висловити подяку за таку підтримку. Я думаю, що ми успішно реалізовували наш будівельний бізнес. Наша компанія має намір продовжити цю діяльність і надалі. Наш досвід в РК - дійсно хороший приклад для діяльності інших корейських компаній в Казахстані », - зазначив Ко Дже-іл.

У свою чергу, компанія Noroo Kiban зацікавлена ​​в інвестуванні в проекти аграрного сектора, хімічної промисловості з використанням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. Так, на зустрічі заступник акима Костанайської області Меіржан Мирзаліев запропонував розглянути можливість інвестування в проекти регіону.

На зустрічі з першим віце-президентом POSCO ICT Лі Чан Бок були обговорені можливості інвестування в ІТ-інфраструктуру, автоматизацію, Smart City.

«Буквально 20 годин тому зустрічалися з Послом Кореї в РК, і він висловив здивування, що ще не на належному рівні активізовано співпрацю з південнокорейськими компаніями в області ІТ, особливо з такою компанією як POSCO. Ми зацікавлені у співпраці з вашою компанією », - зазначив заступник голови правління Kazakh Invest Рустам Ісатай в бесіді з першим віце-президентом POSCO ICT.

В рамках інвестиційної тижні заплановані ряд зустрічей з южнокрейскімі компаніями і проведення бізнес-форуму в Сеулі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%