Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані не вистачає фахівців з інформаційної безпеки

Четвер, 19 квітня 2018 12:35

Навчання за даним профілем ведеться тільки в 7 ВНЗ.

На засіданні сенату міністр оборонної й аерокосмічної промисловості Бейбут Атамкулов повідомив, що в Казахстані відчувається дефіцит кадрів у сфері забезпечення інформаційної безпеки, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Відносно підготовки кадрів: ми зробили аналіз потреб держорганів у фахівцях інформаційної безпеки в 2017 році. Для центральних державних органів та місцевих виконавчих органів потреба становить 1520 осіб. Ми зробили аналіз ще й по квазідержавних сектору, і по ринку. Загальна потреба по країні становить близько 32 тис. фахівців », - зазначив міністр, презентуючи законопроект« Про ратифікацію Угоди про співробітництво держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі забезпечення інформаційної безпеки ».

За словами Бейбута Атамкулова, в даний час фахівців в галузі забезпечення інформаційної безпеки готують 7 ВНЗ, навчання проходять 543 фахівці, в цьому році очікується перший випуск - 143 особи.

"У нас проводиться велика робота з грантами, з міністерством освіти ми дуже тісно співпрацюємо. За нашою ініціативою в цьому році МОН збільшило кількість грантів до 160. І починаючи з 2018 року по 2021 рік ми будемо готувати 500 фахівців на рік. Ми провели ревізію стандартів з підготовки фахівців інформаційної безпеки. Нам необхідна така спеціалізація, як технік інформаційної безпеки, кадри будуть готуватися в коледжах. Це питання у нас відпрацьований з програмою «Болашак» - запроваджено спеціалізацію з кібербезпеки для стажування за кордоном ", - поділився планами міністр.

Як підкреслив Бейбут Атамкулов, прийняття законопроекту дозволить проводити спільні скоординовані заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки держав-учасниць СНД. Ухвалення законопроекту не потребує додаткових витрат з республіканського бюджету.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%