Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан та Італія будуть розширювати співробітництво

П'ятниця, 20 квітня 2018 11:44

У Үкімет үйі прем'єр-міністр РК Бакитжан ​​Сагінтаев провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Італійської Республіки в Казахстані Паскуалем Д'Авіно. Про це повідомляє офіційний сайт глави уряду, пише kapital.kz.

Під час зустрічі обговорено питання двостороннього співробітництва та розширення партнерства між Казахстаном і Італією в різних сферах торговельно-економічного та культурно-гуманітарного розвитку, енергетики, цивільної авіації, туризму, транспорту та логістики. Розглянуто перспективні напрямки нових інвестиційних проектів в галузі сільського господарства, машинобудування, легкої промисловості, будівельної індустрії, гірничо-металургійної промисловості.

Бакитжан ​​Сагінтаев привітав Паскуаля Д'Авіно зі вступом на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла та побажав успіхів і досягнень на цьому високому і відповідальному посту.

Італія входить в першу трійку торгових партнерів Казахстану (питома вага в загальному обсязі товарообігу РК становить 15,9%, після Росії та Китаю), займає перше місце серед країн ЄС за обсягами зовнішньої торгівлі, а також є одним з найбільших інвесторів в казахстанську економіку.

На сьогодні в Казахстані діє 228 спільних підприємств з італійським участю. Успішно реалізовані інвестиційні проекти в таких галузях як машинобудування, легка промисловість, будівельна індустрія, гірничо-металургійна промисловість.

Товарообіг в 2017 році становив 9,615 млрд доларів (експорт -8,669 млрд, імпорт - 946 млн), що на 16% більше в порівнянні з 2016 роком. За січень-лютий поточного року товарообіг склав 1,824 млрд доларів (експорт - 1,699 млрд, імпорт - 125 млн), що на 25% більше рівня аналогічного періоду 2017 року. За 2005-2017 роки обсяг прямих італійських інвестицій в економіку РК склав 5,76 млрд доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%