Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія звинуватила США в візовій блокаді

П'ятниця, 20 квітня 2018 13:53

Країни можуть залишитися без авіасполучення, оскільки офіційний термін очікування американських віз тепер становить вісім місяців, наголосили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС Росії не відкинули, що авіасполучення між РФ і США може припинитися через візову блокади, яку вибудовує стосовно російських громадян американська влада, пише Кореспондент з посиланням на РИА Новости.

"Уже навіть не можна відкинути, що наші країни залишаться без авіаційного сполучення. Аерофлот, який єдиний здійснює регулярні рейси між Росією і США, може виявитися змушений їх припинити, оскільки екіпажі відчувають зростаючі труднощі з отриманням американських віз", - йдеться в повідомленні міністерства.

У коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ наголошується, що положення з видачею дозволів на в'їзд в США вкрай пригнічує.

Офіційний термін очікування співбесіди, який в серпні 2017 року збільшили до 85 днів, тепер становить вісім місяців. У міністерстві констатували, що звертатися за візами стає безглуздо.

У МЗС наголосили, що подібні обмеження порушують російсько-американську Угоду про повітряне сполучення від 1994 року, яке передбачає завчасне надання всіх необхідних документів персоналу повітряних суден.

Нагадаємо, проблеми з видачею віз росіянам почалися в серпні минулого року, коли Москва у відповідь на закриття дипоб'єктів і висилку дипломатів із США зажадала у Вашингтона скоротити чисельність працівників консульств і посольств до 455 осіб.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%