Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Атамекен» став оператором нефінансової підтримки експорту, Казахстан

П'ятниця, 20 квітня 2018 16:54

Підприємцям компенсують частину витрат на просування продукції за кордоном, а також допоможуть налагодити ділові контакти з іноземними партнерами.

З цього року НПП РК «Атамекен» є оператором державної програми зі сприяння експортерам, в рамках якої передбачено відшкодування витрат суб'єктам індустріально-інноваційної діяльності, який випускає вітчизняні оброблені товари, пише kapital.kz.

Відшкодовуватися будуть витрати, пов'язані з рекламою продукції, участю в закордонних виставках, ярмарках і фестивалях, а також розробкою і розповсюдженням рекламних каталогів. Крім цього, буде компенсована частина суми на утримання представництва, торгової точки або складу за кордоном, проведенням процедур по реєстрації товарних знаків і сертифікації продукції.

Приймання заявок від підприємців стартує в другому кварталі (після публікації оголошення в ЗМІ). Заявки розглядатиме робоча група і міжвідомча комісія, на підставі чого з підприємцем укладатиметься угода про перерахування коштів.

Разом з тим, дочірня організація «Атамекен» - «Зовнішньоторговельна палата Казахстану» - планує проведення для вітчизняних підприємств 15-ти торгово-експортних місій в прикордонні регіони Росії, країни Центральної Азії, Китай і Іран. Підприємцям будуть надані площадки з пошуку закордонних партнерів. Як показує досвід, участь у закордонних торгових місіях розширює географію експорту вироблених товарів і послуг (Графік проведення торгово-експортних місій та інших заходів буде розміщений додатково).

Також ВТП організовує участь бізнесу в різних міжнародних виставках і конференціях. На цей рік в Казахстані заплановано низку семінарів за участю міжнародних експертів і близько 14-ти вебінарів з питань експорту вітчизняних товарів і послуг. Такі вебінари дозволять бізнесу, не відриваючись від виробництва, отримати всю необхідну інформацію по експорту і питань, пов'язаних з міжнародною торгівлею.

Ще одна важлива новина: з цього року НПП РК «Атамекен» проводитиме аналіз закордонних ринків за заявками експортерів. Нацпалата і Міністерство з інвестицій та розвитку уклали відповідну угоду. Це означає, що потенційні експортери зможуть отримувати актуальну інформацію про те, які країни зацікавлені в казахстанської продукції та в який саме. Також бізнес зможе прогнозувати: які товари вигідно випускати в найближчій перспективі. Причому інформація буде доступна як в розрізі регіонів Казахстану, так і на рівні інших країн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%