Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За три роки на пільгові автокредити в Казахстані направлено 47 млрд тенге

Понеділок, 23 квітня 2018 11:56

За програмою пільгового автокредитування в Казахстані з 2015 року було освоєно 47 млрд тенге, повідомив керівний директор Банку розвитку Казахстану (БРК) Аділь Ісмагамбетов. Про це передає kapital.kz з посиланням на Інтерфакс-Казахстан.

«Державою з початку запуску програми виділено 34 млрд тенге з урахуванням останнього траншу 8 млрд тенге. В цілому, з урахуванням револьверного освоєння, на сьогодні освоєно близько 47 млрд тенге. Схвалено видача 12 100 кредитів і видано 11 500 позик з моменту запуску програми », - пояснив Аділь Ісмагамбетов.

Він нагадав, що кредитування позичальників має револьверний характер, тобто платежі від погашення чинних кредитів спрямовуються на нове автокредитування.

«За прогнозними оцінками, щоквартально за програмою накопичується орієнтовно 2 млрд тенге і видаються нові 400-500 кредитів, в місяць близько 150 кредитів. Цифра буде збільшуватися в зв'язку з тим, що останній транш - це 8 млрд тенге - був на початку 2018 року. З огляду на, що він тільки освоївся, кошти в найближчому майбутньому будуть вже приходити на погашення і буде збільшуватися кількість виданих кредитів », - підкреслив Аділь Ісмагамбетов.

За його очікуванням, число виданих протягом місяця позик може збільшитися до 200.

Керівний директор БРК зазначив, що є і прострочені кредити, але їх частка не дотягує і до 0,1%. «Дана сума складає близько 17 млн ​​тенге, що становить 0,05% від загальної суми. Це прострочені кредити. У банків є свої заходи за такими позиками », - пояснив він.

Стартувала в квітні 2015 року в Казахстані програма пільгового автокредитування розрахована на 20 років. Джерелом фінансування є кошти Нацфонда, виділені в рамках держпрограми «Нурли жол». Позичальникам в рамках програми пропонується 60 моделей авто таких брендів, як Kia, Chevrolet, Skoda, Hyundai і так далі, збірка яких здійснюється на підприємствах «СариаркаАвтоПром» і «Азія Авто».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%