Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Торгові центри Казахстану оштрафовані на 16 млн тенге

Понеділок, 23 квітня 2018 16:15

Віце-міністр внутрішніх справ Юрій Ільїн розповів про результати перевірок торгових центрів Казахстану, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Так, за станом на 20 квітня по республіці призначені 972 перевірки, завершена 851. На повірених об'єктах виявлено понад 10 тис. порушень.

«Всі винуваті суб'єкти господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності. Загальна сума штрафу становить понад 16 млн тенге. Керівникам об'єктів вручені приписи про усунення порушень », - зазначив Юрій Ільїн під час брифінгу.

Спікер повідомив, що по об'єктах, які допустили порушення, буде проведена контрольна перевірка в травні-червні 2018 року.

Разом з тим на 11 об'єктах порушень не виявлено: по Алматинської області - ТД «Іскорка», ТД «Астана», ТД «Альтаїр»; по Жамбилська області - ринок «Хан»; по Карагандинської області 2 ринки в Шахтинський і РЦ «Кисень» в Жезказгані; по Костанайської області - ТД «Делюкс» в Карабаликського районі; по ЮКО - ТД «Ізумі», ринок «Тау Жулдиз», «ТЦ« Фіркан ».

Як зазначив віце-міністр, за 2017 рік не були перевірені 333 об'єкти: 95 об'єктів торгівлі мали позитивний висновок щодо аудиту в галузі пожежної безпеки; 91 об'єкт обслуговують суб'єкти малого підприємництва, з дня реєстрації яких не минуло 3 років, «відповідно, органи протипожежної служби комітету з НС не заходили на даний вид об'єкта».

Крім того, 147 об'єктів торгівлі не перевірені через реорганізацію, що має на меті зміну власника або закриття на капітальний ремонт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%