Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Понад 3 млрд тенге викрадених коштів повернуто до бюджету Казахстану

Четвер, 26 квітня 2018 15:44

У Казахстані кількість корупційних правопорушень знизилося на 7%. Про це стало відомо в ході засідання колегії Агентства у справах держслужби та протидії корупції (АДГСПК) за підсумками I кварталу 2018 року, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz з посиланням на прес-службу відомства.

Як повідомили в АДГСПК, за вказаний період припинено 85 фактів незаконного втручання в підприємницьку діяльність, в 3 рази більше виявлено розкрадань бюджетних коштів, також в казну держави відшкодовано понад 3 млрд тенге. В рамках зниження репресивності карного переслідування в 2 рази скоротилося число затриманих і взятих під варту осіб, причетних до корупційних злочинів. За підсумками розслідування кримінальних справ в держоргани та організації внесено 259 подань щодо усунення причин та умов корупції, з яких 126 вже розглянуті за участю представників агентства, громадськості та ЗМІ.

У Казахстані визначать «Кращого Уповноваженого з етики»

Відзначимо, що основний порядок денним квартальної колегії стали питання забезпечення реалізації принципу підзвітності та відкритості державної служби, подальшого зміцнення її престижності, а також впровадження клієнтоорієнтованих підходів в роботі.

Голова агентства Алік Шпекбаев підкреслив важливість планомірного переходу до інноваційної держслужби, що в значній мірі буде залежати від якісного виконання відомством стратегічних програм.

«За оцінками ОЕСР, в Казахстані завдяки комплексним і системним заходам сформований професійний держапарат з елементами стратегічного розвитку. Досягнення інноваційного рівня буде прямо залежати від темпів цифровізації, і в першу чергу цифровізації мислення самих держслужбовців », - зазначив він.

Особливу увагу було приділено аналізу впровадження нової системи оплати праці на основі факторно-бальної шкали. Як зазначив директор департаменту державної служби агентства Ж. Тлеукенов, тільки за підсумками першого кварталу спостерігається відчутне зростання популярності держслужби як конкурентоспроможного гравця ринку праці.

Істотні зрушення відзначені в питаннях протидії корупції, а також підвищенні якості та автоматизації державних послуг. Драйверами цієї роботи стали запущені в I кварталі проекти «Астана - адалдиқ алаңи», «Санали ұрпақ», «Protecting investments», які мають на меті викорінення побутової корупції практично у всіх сферах життєдіяльності людини.

«Важливу роль відіграють громадський контроль і антикорупційна просвіта, що вимагають залучення значно більшої кількості проактивних громадян. Досягнення Казахстаном у 2017 році історичного максимуму в індексі сприйняття корупції говорить про ефективність антикорупційної політики та вимагає збереження заданого темпу роботи », - додав Алік Шпекбаев.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%