Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії алкоголь подають через інтернет

Субота, 05 травня 2018 15:17

Шахраї почали застосовувати нові лазівки для незаконного інтернет-продажу алкоголю в Росії, створюючи секретні сайти з багаторівневою системою доступу до них, повідомив РІА Новини директор департаменту захисту інтелектуальної власності Group-IB Андрій Бусаргін, пише РИА Новости.

Раніше компанія повідомляла, що за підсумками 2017 року було виявлено понад три тисячі нелегальних інтернет-магазинів з продажу алкоголю і понад 100 магазинів, що реалізують фальсифікат алкоголю оптом. За оцінкою Group-IB, дохід цих магазинів міг скласти як мінімум 1,7 мільярда рублів.

Бусаргін зазначив, що аномального зміни кількості таких ресурсів поки не спостерігається. "Очевидно, що шахраї зараз більшою мірою зосереджені на тому, щоб залишитися на плаву. Так, велика частина їх зусиль спрямована на збереження своєї клієнтської бази та працездатності ресурсів. Побічно це підтверджують такі кроки, як створення закритих сайтів для своїх", - розповів експерт.

За його словами, для обходу блокування шахраї стали використовувати QR-код на своїх відкритих сайтах як шифр. У самому коді захована адреса основного сайту, який недоступний для пошукових запитів.

"Таким чином, піклуючись про збереження своїх постійних клієнтів, шахраї створюють свого роду матрьошку із сайтів, де на наступний рівень можна пройти, тільки знаючи логін пароль, захований в QR-коді попереднього. У той же час QR-код розміщується на відкритих ресурсах, видаються в топі пошукових запитів. Навіть якщо їх заблокують - постійні клієнти все одно зможуть перейти на кореневий сайт і купити контрафакт ", - пояснив Бусаргін.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%