Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Санкції США підштовхнули світові ціни на нафту до рекорду за 3,5 роки

Четвер, 10 травня 2018 09:33

Нафта в четвер, 10 травня, торгується на максимальних рівнях з листопада 2014 року на рішення президента США Дональда Трампа вийти з ядерної угоди з Іраном.

Про це свідчать дані торгів, передає агентство Прайм.

Станом на 8:08 за Києвом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,73% - до $77,78 за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,77% - до $71,69 за барель.

Ціни на нафту відновили максимуми за 3,5 року після того, як у вівторок Трамп оголосив, що США виходять з угоди з Іраном щодо ядерної програми, досягнутого "шісткою" міжнародних посередників (Росія, США, Британія, Китай, Франція, Німеччина) в 2015 році. Крім того, президент США заявив про відновлення всіх санкцій, дія яких була призупинена як результат досягнутої угоди.

Введення санкцій проти Ірану може призвести до скорочення запасів нафти в світі. На Іран в даний час припадає близько 4% глобального пропозиції на ринку нафти, пише агентство Reuters. Аналітики Goldman Sachs відзначають, що санкції США проти Ірану, ймовірно, будуть мати "високий рівень ефективності". За їхніми прогнозами, влітку вартість нафти марки Brent може скласти $82,5 за барель.

Підтримку зростанню світових цін також надали дані щодо запасів сировини в США. У середу Міненерго країни повідомило, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 4 травня, зменшилися на 2,2 млн барелів, або на 0,5% - до 433,8 млн барелів, при цьому прогнозувалося скорочення тільки на 0,2 млн барелів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%