Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Карагандинській області покарані 11 великих чиновників, Казахстан

Четвер, 10 травня 2018 17:12

Їх притягнули до відповідальності за вчинення корупційних злочинів.

У Карагандинській області з початку цього року 11 керівників державних органів були притягнуті до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, передає кореспондент МІА «Казінформ».

Антикорупційною службою на постійній основі здійснюється моніторинг бюджетних коштів, виділених на реалізацію державних програм, шляхом оперативного супроводу і контролю за раціональним і цільовим використанням. З початку 2018 року до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення було притягнуто 33 особи, в тому числі 11 керівників держорганів різних рівнів, в тому числі на рівні області - два, міст - два і районів - п'ять чоловік.

Всього ж в січні-березні цього року антикорупційної служби було зареєстровано 66 кримінальних правопорушень, з яких 47, або 71 відсоток, є корупційними. На даний момент в суди направлено 40 кримінальних справ. Виявлено 11 фактів корупції в рамках реалізації державних програм. Зокрема, в рамках програми житлового будівництва «Нұрли жер» - три факти, програми розвитку охорони здоров'я РК «Деңсаулиқ» на 2016-2019 роки - один, програми розвитку освіти та науки РК на 2016-2019 роки - два, розвитку і функціонування мов - п'ять. У сфері реалізації держпрограм встановлено збитків на суму 87,5 млн тенге, з яких відшкодовано державі 78,3 млн тенге, або 89 відсотків, відзначили в обласному департаменті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%