Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанцям запропонують ставити на авто RFID-мітки

П'ятниця, 11 травня 2018 11:51

Цю технологію почнуть тестувати в червні поточного року на трасі Астана - Щучинськ.

Нацкомпаній «ҚазАвтоЖол» запускає пілотний проект по впровадженню технології RFID-міток. Такі мітки можуть використовуватися для безконтактної ідентифікації автомобілів, аналізу інтенсивності руху на платних ділянках трас і для автоматичного справляння оплати проїзду. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в «ҚазАвтоЖоле».

Тестовий режим впровадження RFID технології планується в червні 2018 року на платній ділянці Астана - Щучинськ.

3761dbe03b0161d6768c6f55abc.jpg

За інформацією розробників, RFID-мітки - це радіочастотні пристрої, що мають свій унікальний номер, які здатні ідентифікувати та автоматично зчитувати дані транспортного засобу. На підставі цих даних відбувається управління шлагбаумами, воротами або іншими бар'єрами.

«При виявленні ідентифікаційного коду RFID - наклейки на лобовому склі транспортного засобу система ідентифікує автомобіль і дозволяє безупинно долати пункти справляння плати на платних ділянках автодоріг. На ПВП передбачені окремі смуги для швидкого проїзду. RFID мітки на території РК будуть поширюватися операторами Товариства на пунктах справляння плати безкоштовно. Перша обклейка 4000 тисяч міток доведеться на ділянку платної автодороги Астана - Щучинськ, роздача перших 80 000 тисяч міток пройде на ПВП ділянки Алмати - Хоргос », - пояснили в нацкомпанії.

Також уточнили, що радіочастотна мітка при необхідності захищається паролем і зашифрована, а зчитується мітка при розвитку швидкості до 200 км / ч.

Технологія RFID ідентифікації використовується на Тайвані, в Туреччині, Угорщині, Франції, Португалії, Італії, ОАЕ, Бельгії, Норвегії, Японії.

Нагадаємо, в поточному році платними автомобільними дорогами республіканського значення стануть ділянки Астана - Теміртау, Алмати - Капшагай, Алмати - Хоргос загальною протяжністю 469 км.

Розробляється проектно-кошторисна документація по влаштуванню системи справляння плати на 13 ділянках загальною протяжністю 5,5 тис. км.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%