Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дональд Трамп готовий повернути бренд смартфонів ZTE на ринок США

Понеділок, 14 травня 2018 09:51

Президент США Дональд Трамп працює з лідером КНР Сі Цзіньпіном над зняттям американських обмежень для китайського виробника смартфонів ZTE.

Допомогти компанії доручено американському міністерству торгівлі, повідомляє The Verge.

"Президент Китаю Сі і я працюємо над тим, щоб дати великому китайському виробникові смартфонів ZTE швидко повернутися в бізнес", - написав Дональд Трамп в своєму Twitter.

За словами Трампа, "Загублено занадто багато робочих місць в Китаї. Міністерству торгівлі США дано вказівку зробити це". Слова Трампа про робочі місця пов'язані з тим, що телекомунікаційна компанія ZTE є однією з найбільших в Китаї, яка налічує понад 80 000 співробітників. 

Минулого місяця Міністерство торгівлі США заборонило експорт американських комплектуючих для ZTE протягом семи років, оскільки китайський виробник смартфонів порушував санкції відносно Ірану і КНДР і продавав всупереч забороні структурам цих країн виготовлене з американських комплектуючих обладнання. Після цього ZTE не підтримала умови угоди про визнання провини.

Раніше повідомлялося, що китайська компанія ZTE заявила, що припинила "велику операційну діяльність" після того, як адміністрація Трампа заборонила їй використовувати компоненти, вироблені в Сполучених Штатах. ZTE припинила "основні операції". На заводі ZTE в Шеньчжені було зупинено виробництво. Торгівля акціями ZTE припинена на кілька тижнів.

На думку експертів, ZTE може стати першою жертвою "нової холодної війни" між Китаєм і США, йдеться в статті New York Times.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%