Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Інвестиційний дохід ЕНПФ збільшився більш ніж на 30 відсотків за рік

Вівторок, 15 травня 2018 14:10

За підсумками I кварталу інвестиційний дохід ЕНПФ зріс більш ніж на 30 відсотків за рік. Основною статтею доходів стало винагороду з цінних паперів, передає Today.kz з посиланням на огляд аналітиків організації Finprom.kz.

Основними цілями ІНВЕСТИЦІЙНОЇ діяльності ЕНПФ є забезпечення збереження пенсійних накопичень вкладників і отримання інвестиційного доходу для покриття інфляції і всіх операційних витрат. Тому керуючий пенсійним фондом Нацбанк розробив стратегію інвестування.

"В результаті ІНВЕСТИЦІЙНОЇ діяльності, а також внаслідок волатильності курсів іноземних валют і зміни ринкової вартості фінансових інструментів, розмір нарахування інвестиційного доходу в I кварталі 2018 року склав 75,8 мільярда тенге, що на 30,3 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року - 58,2 мільярда тенге ", - йдеться в повідомленні аналітиків.

Основними статтями доходів стали: винагороди з цінних паперів, в тому числі - по розміщених вкладах і операціями "зворотне РЕПО» - 130,9 мільярда тенге (роком раніше - 128,7 мільярда тенге) і доходи від ринкової переоцінки цінних паперів - 27,8 мільярда тенге (роком раніше - 16,7 мільярда тенге).

Фото -

 

Сумарна вартість інвестиційного портфеля за підсумками I кварталу 2018 року зросла на 16,6 відсотка - з 6,8 до восьми трильйонів тенге.

З них в грошовому еквіваленті найбільше зростання показали державні цінні папери (ДЦП) РК - на 763,1 мільярда тенге і облігації ДЦП іноземних держав - на 500,5 мільярда тенге.

Фото -

Як уточнили аналітики, за умовами інвестиційної декларації ЕНПФ, диверсифікація та хеджування пенсійних активів повинні строго дотримуватися. Таким чином, основну частку портфеля займає ДЦП РК - 44,89 відсотка, або 3,6 трильйона тенге. Далі, ЦБ організацій РК - 28,17 відсотка, або 2,3 трильйона тенге. У трійці лідерів також опинилися ЦБ іноземних держав - 13,86 відсотка, або 1,1 трильйона тенге.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%