Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Звернення віце-президента США Джо Байдена з приводу закону про зброю

Четвер, 05 грудня 2013 15:42

Двадцять років тому президент Клінтон затвердив законопроект Бреді (Brady bill)

На сайті Білого Дому опубліковано звернення віце-президента США Джо Байдена з приводу закону про зброю.

У законі сказано, якщо ви хочете купити в цій країні вогнепальну зброю в дилера з федеральною ліцензією, то в першу чергу ви повинні пройти спеціальну перевірку. Це був історичний законодавчий акт, який запобіг отриманню до рук 1,5 мільйонів невідповідних людей вогнепальної зброї впродовж останніх 14 років.

Але в зв’язку з трагедією в Ньютауні рік тому сьогодні ми знаємо, що ми повинні продовжувати роботу для досягнення подальших результатів у цьому питанні.

І, незважаючи, що цієї весни меншість сенаторів заблокувала законодавство «здорового глузду» щодо зниження насильства із застосуванням зброї, ми просуваємося в цьому напрямі.

Президент Обама виклав 23 позиції щодо дій виконавчої влади для забезпечення прийняття істотних і швидких кроків адміністрацією для порятунку життів, поважаючи при цьому наші права за Другою поправкою. І з січня місяця ми завершили або досягли значних результатів за всіма цими позиціями.

Президент Обама тримає своє слово щодо того, щоб наші сім'ї й суспільство перебували в безпеці. Подивіться інформацію про досягнуті результати.

Ці 23 позиції щодо дій виконавчої влади не допускають потрапляння зброї в небезпечні руки. Вони надають підтримку місцевим громадам у прийнятті на роботу в школи більшого числа охоронців. І вони знижують фактор соціального тавра навколо психічних захворювань.

Але вести ці дії за нашою власною ініціативою не достатньо – нам все ще потрібно, щоб Конгрес прийняв всеосяжне законодавство щодо скорочення насильства із застосуванням зброї. Нам потрібна система розширених перевірок анкетних даних, і ми повинні затвердити серйозні штрафи за торгівлю зброєю. Немає сумнівів, що ці види заходів захищатимуть наших дітей і підвищать безпеку на місцях.

Жоден батько ніколи не повинен зіткнутися з жахами початкової школи Сенді Хук. Або кінотеатру в Аврорі. Або храму в Оук-Крік. Або кампусу в Технологічному університеті Вірджинії.

Наша країна бачила дуже багато насильства із застосуванням зброї. І якщо є ще щось, що ми можемо зробити, аби врятувати життя, то це наш найбільший священний обов'язок, який ми повинні спробувати виконати.

Ось мої позиції. І я обіцяю вам, що Президент і я робимо все від нас залежне, щоб жоден батько не втратив своєї дитини через насилля із застосуванням зброї.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%