Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ДД Росії відхилила проект про розподіл між громадянами частини доходів від надр

Четвер, 17 травня 2018 16:47

Держдума відхилила в першому читанні законопроект, що дозволяє окремим категоріям громадян отримувати частину доходів федерального бюджету від видобутку корисних копалин.

Документ, внесений депутатами від КПРФ, передбачає розподіл в рівних частках між більшістю громадян РФ частини доходів федерального бюджету від платежів, що надійшли в зв'язку з видобуванням корисних копалин. В першу чергу це стосується офіційно працюючих громадян і пенсіонерів, пише РИА Новости.

Згідно з документом, за перший рік уповноваженими органами має таким чином розподілятися 20% доходів федерального бюджету від платежів, що надійшли від користувачів надр у зв'язку з видобутком корисних копалин, включаючи податки та збори, за кожний наступний рік - на 2 процентних пункту більше, ніж за попередній . У разі прийняття такого закону кожен підпадає під його дію громадянин має можливість отримати тільки в 2018 році близько 10 тисяч рублів, пояснювали при внесенні його проекту розробники.

Проти прийняття законопроекту виступили уряд РФ і думський комітет з природних ресурсів, власності і земельних відносин, оскільки, на їхню думку, запропоновані зміни виходять за рамки предмета правового регулювання закону про надра, в який вони вносяться - питання розподілу доходів федерального бюджету відносяться до регулювання бюджетного законодавства.

Платежі за користування природними ресурсами - один з основних джерел доходів бюджету РФ. Частина доходів від користування природними ресурсами витрачається на забезпечення функцій держави, в тому числі на охорону прав і свобод громадянина, формування Резервного фонду і ФНБ - таким чином, право громадянина на доходи від використання природних ресурсів реалізується за допомогою перерахованих витрат держави на забезпечення пільг і виплат, гарантованих Конституцією РФ і федеральними законами, зазначалося в ув'язненні кабміну на законопроект.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%