Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії заблокували месенджер Viber

П'ятниця, 18 травня 2018 10:39

Один з найпопулярніших світових месенджерів Viber повідомив, що в Росії заблокували доступ до використовуваних ним серверів, через що росіяни відчувають проблеми при підключенні до сервісу.

Про це компанія офіційно повідомила на своїй сторінці в Twitter, пише НВ.

"На даному етапі ми не розуміємо причини цього рішення. Повторимося: користувачі Viber страждають від рішення, не пов'язаного з Viber безпосередньо", - заявили представники месенджера.

У Viber додали, що працюють над вирішенням цієї проблеми.

За даними сервісу Down Detector, який відстежує роботу інтернет-ресурсів, проблеми з доступом до Viber виникли у жителів європейської частини Росії. Майже половина (45%) користувачів скаржилися на відсутність підключення, ще 33% не можуть відправляти і отримувати повідомлення, а у 20% виникли проблеми з авторизацією.

Нагадаємо, що 13 квітня Таганський суд Москви за заявою Роскомнадзора ухвалив рішення про обмеження доступу до Telegram в Росії за невиконання зазначеного наказу ФСБ.

Причиною подібних заходів стала відмова сервісу надати ФСБ ключі шифрування, що дозволяють читати листування користувачів. Цей обов'язок міститься в антитерористичному пакеті законів (відомому як "закон Ярової"), ухваленому Держдумою в червні 2016 року.

Крім блокування месенджера, у деяких російських користувачів в ніч на 22 квітня з'явилися проблеми з доступом до стартової сторінки сайту Google. За словами генерального директора провайдера Diphost Філіпа Куліна, Роскомнадзор заблокував близько 63 IP-адрес Google.

17 квітня стало відомо про мільйони заблокованих адрес Amazon і Google, послуги яких Telegram використовує для обходу блокування. Відомо також про перебої в роботі Viber, Однокласників, сервісів Microsoft, VPN і проксі-сервісів тощо.

15 травня стало відомо, що рішення Таганського районного суду Москви про блокування доступу до Telegram не набуло чинності, так як було оскаржено представниками мессенджера.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%