Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Центробанку Росії пояснили зростання цін на бензин

Понеділок, 21 травня 2018 15:52

Поточне підвищення цін на бензин в РФ пояснюється зростанням цін на нафту на міжнародному ринку, повідомила перший заступник голови ЦБ РФ Ксенія Юдаєва, виступаючи на засіданні міжкомітетської робочої групи в Держдумі, пише РИА Новости.

Як повідомляв 17 травня Росстат, середня роздрібна ціна бензину в Росії за тиждень трохи прискорила зростання - з 1% до 1,1% - і за даними на 14 травня досягла 41,28 рубля за літр.

"У цьому році зросли міжнародні ціни, зросли акцизи - це два фактори, які внесли вклад (в зростання цін на бензин - ред). Коли ціни на нафту падали, ціни на бензин росли менше, ніж інші ціни. Їх внесок в інфляцію був менше, ніж в інших цін ", - сказала вона, відповідаючи на питання депутатів про причини зростання ціни на бензин.

Пізніше вона пояснила журналістам, що поки зростання цін на бензин не впливає на інфляцію. "Поки не відбувається, з якимось лагом деякий вплив буде", - зазначила вона.

Глава департаменту грошово-кредитної політики ЦБ Ігор Дмитрієв відзначив, що зростання цін на бензин носить наздоганяє характер. "попереднє зростання цін на бензин на тлі зниження (цін на нафту - ред.) Був багато в чому наздоганяє, тому що індекс цін виробників перед цим ріс швидше, ніж на бензин. Тобто по бензину ми спостерігаємо плавний повільний ріст протягом тривалого періоду, який відставав від зростання цін виробників, коли росли ціни на нафту ", - вказав він.

Голова комітету Держдуми з фінансового ринку Анатолій Аксаков попросив представників ЦБ підготувати для депутатів пояснювальну записку. "Цілком можливо, що ми повинні зробити звернення у Федеральну антимонопольну службу, щоб вони розібралися", - запропонував він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%