Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці зможуть блокувати доступ до своїх даних на eGov

Середа, 23 травня 2018 12:53

Казахам стане доступна функція блокування особистих даних на порталі електронного уряду. Про це на брифінгу в службі центральних комунікацій розповів глава держкорпорації «Уряд для громадян» Аблайхан Оспанов, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz з посиланням на прес-службу компанії.

Він уточнив, що спільна робота над цим проектом зараз проводиться з АТ «Національні інформаційні технології».

«Щоб виключити ризики несанкціонованої передачі та використання персональних даних ми розробили проект, за яким громадяни отримують повний контроль над доступом до своїх даних. Іншими словами, оператори ЦОН зможуть отримувати доступ до даних громадян тільки з їхнього дозволу, через SMS-підтвердження », - пояснив Аблайхан Оспанов.

Проект буде реалізований в два етапи. На першому етапі до кінця цього тижня в особистих кабінетах користувачів порталу електронного уряду з'явиться функція блокування даних. Кожен користувач порталу зможе активувати її та заблокувати будь-який доступ до своїх даних. При цьому, розблокувати доступ послуго отримувача зможуть тільки через особистий кабінет.

Другий етап - реалізація SMS-сервісу при розблокуванні доступу до персональних даних. Тобто, в разі блокування доступу, при введенні ІІН громадянина в систему оператор ЦОН отримає відповідне повідомлення з подальшими рекомендаціями. Тільки після SMS-підтвердження від отримувача послуги працівник фронт-офісу зможе отримати дані для подальшого надання держпослуги.

Необхідно відзначити, для того щоб користуватися цим сервісом, необхідно зареєструватися в базі мобільних громадян. Зробити це можна в особистому кабінеті на порталі електронного уряду або в будь-якому ЦОНі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%