Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ейр Астана презентувала авіаційно-технічний центр, Казахстан

Четвер, 24 травня 2018 14:54

В Астані на території аеропорту Нурсултан Назарбаєв відбулася презентація авіаційно-технічного центру «Ейр Астана». На фінансування проекту вартістю 19 млн доларів кредит виділив Європейський банк реконструкції та розвитку, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Президент авіакомпанії «Ейр Астана» Пітер Фостер зазначив, що авіацентр надаватиме послуги з техобслуговування літаків і інших авіакомпаній.

«У цьому році столиця Казахстану, в честь якої названа" Ейр Астана ", святкує своє 20-річчя, а національний авіаперевізник - 16-річчя своєї діяльності. На честь цих знаменних подій ми раді презентувати новий авіаційно-технічний центр в Астані, який сприятиме розвитку столиці, як найбільшого авіаційного і транзитного хабу в регіоні », - заявив Пітер Фостер.

Ангар побудований за канадським проектом з використанням енергоощадний технологій і дозволяє проводити техобслуговування навіть в умовах низьких температур. Площа цього центру - 5 тис. 556 квадратних метрів, що дозволяє проводити ремонт одного авіалайнера Boeing 787, або одного Airbus 321 і одного Boeing 767 одночасно. На додаток до ангара центр містить офісні приміщення для співробітників авіакомпанії, складські приміщення, гараж для спецтехніки, цеху по ремонту компонентів і так далі.

Тут також відкрита школа авіамеханіків PART-66, де проходять теоретичні та практичні заняття для майбутніх техніків-механіків і техніків авіоніки. Зараз тут навчаються 14 казахстанських студентів. Навчання ведуть викладачі з Німеччини, навчальний період становить 18 місяців. Всі заняття для студентів проходять на безкоштовній основі.

«Сама ідея відкриття технічного центру в Астані виникла тому, що тут ми не могли забезпечувати техобслуговування, через те, що взимку це несло особливу складність. На даний момент у нас є сертифікація IASA (International Aviation Safety Assessment Program - Ред.) На проведення лінійного техобслуговування, які охоплює всі роботи до рівня A-check. Але для здійснення тяжких форм обслуговування C-check ми літаки посилаємо в закордонні центри. У планах отримати сертифікацію і роботи будь-якого рівня складності здійснювати тут », - пояснив президент« Ейр Астани ».

Як підсумував Пітер Фостер, будівництво авіаційно-технічного центру дозволить утримувати на ефективному рівні витрати компанії та водночас розвивати техобслуговування як окремий вид бізнесу. Він назвав переваги авіацентру в Астані: зручне місце розташування - між Європою та Азією, наявність можливості для транспортування літаків і авіазапчастин.

«При успішній реалізації проекту авіакомпанія буде повністю утримувати контроль за цим новим бізнесом (проведення техобслуговування для літаків - Ред.). В авіакомпанії склався менеджмент в області техобслуговування. Також компанія відома прозорим веденням бізнесу, тобто, всі необхідні міжнародні ліцензії у нас є. Відповідно, в даній області ми розглядаємо себе як надійного партнера », - уклав Пітер Фостер.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%