Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Скорочується обсяг інвестицій в країни, що розвиваються

Понеділок, 09 грудня 2013 14:47

Інвестори стурбовані нестабільністю світової економіки

Експерти зі страхування з Світового банку прогнозують зниження кількості іноземних інвестицій у ринки в 2014р. через нестабільну економічну ситуацію в світі. Про це пише Independent Online.

Багатостороння агенція з гарантій інвестицій повідомляє про те, що великі корпорації вперше за п'ять років мотивують свою відмову інвестувати кошти макроекономічними проблемами. Організації не планують вкладати кошти в економіку країн, що розвиваються протягом наступних трьох років.

У 2014р. обсяги іноземних інвестицій у ринки знизяться на 4,5%, після того, як в 2013р. закордонне фінансування зросло на 2%. На сьогоднішній день обсяг прямих іноземних вкладень складає $600 млрд. на рік та в чотири рази перевищує суму інвестицій 10 років тому.

Обсяг вкладів в країни Південної Африки, Південної Азії, Європи і Центральної Азії буде скорочуватися. Однак багатостороння агенція з гарантій інвестицій повідомляє про те, що більшість з 459 компаній, які брали участь в опитуванні, не планують скасовувати існуючі інвестиції.

Діяльність гарантійної агенції спрямована на захист інтересів приватних інвесторів від таких політичних ризиків як війна або суверенний дефолт. Торік страхування від політичних ризиків виросло на 33% до $100 млрд. і досягло історичного максимуму. Цього року, незважаючи на зниження інвестування, на страхування піде аналогічна сума.

Найбільше інвестори стурбовані нестабільністю на Близькому Сході і в Північній Африці, спорами юридичного характеру з представниками влади в країнах Латинської Америки, обговоренням умов договорів у країнах, багатих на природні ресурси і нестачею коштів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%