Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Moody’s передбачило короткостроковий вплив ЧС-2018 на економіку Росії

Четвер, 31 травня 2018 11:48

"Значна частина економічних наслідків вже відчувається через інфраструктурні інвестиції, але навіть там вплив був обмеженим. Пов'язані з чемпіонатом світу з футболу інвестиції в 2013-2017 роках становили лише 1% від загального обсягу інвестицій", - наголошується в повідомленні, пише interfax.ru.

"Ігри триватимуть всього один місяць, і пов'язані з цим економічні стимули блякнуть в порівнянні з розміром російської економіки в $ 1,3 трлн, - вважає старший віце-президент і аналітик Moody's Крістін Ліндоу. - Ми не очікуємо, що чемпіонат внесе вагомий внесок в економічний зріст".

Проте, у містах, що приймають ігри спостерігається поліпшення в транспортної та комунальної інфраструктури.

Російським регіонам нова інфраструктура дасть додаткові податкові надходження і скоротить майбутні капзатрати, при цьому найбільш істотно виграють Мордовія і Калінінградська область. Навпаки, витрати на ЧС-2018 зроблять негативний вплив на держфінансування в інших регіонах, таких як Санкт-Петербург і Самарська область, і призведе до збільшення заборгованості, йдеться в повідомленні агентства.

Російські продовольчі рітейлери та готелі, представники телекомунікаційної та транспортної галузі отримають тимчасове підвищення виручки, але вплив буде разовим і не призведе до яких-небудь істотних змін основ бізнесу або кредитних профілів.

"Московські аеропорти входять в число основних вигодонабувачів в транспортному секторі, оскільки модернізація об'єктів сприятиме більш високому пасажиропотоком навіть після завершення заходу", - наголошується в огляді.

Будівельні компанії також є тими, хто отримає найбільшу вигоду від ЧС-2018, але вони вже відчули основну частину економічного впливу з боку майбутнього чемпіонату.

Матчі ЧС-2018 пройдуть в Москві, Петербурзі, Калінінграді, Самарі, Єкатеринбурзі, Волгограді, Ростові-на-Дону, Казані, Нижньому Новгороді, Сочі, Саранську. Початок турніру в Росії 14 червня, фінал - 15 липня. Росія приймає чемпіонат світу вперше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%