Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США планують схвалити «правило Волкера»

Вівторок, 10 грудня 2013 14:40

Затвердження «правила Волкера» спричинить радикальні зміни у сфері фінансового регулювання.

Через п'ять років після фінансової кризи в США американські регулятори планують затвердити «Правило Волкера», що отримало свою назву на честь колишнього завідувача ФРС і радника Барака Обами, Пола Волкера. Це правило є однією зі складових закону Додда -Франка про реформування Уолл- стріт та захисту споживачів, який був прийнятий у відповідь на світову фінансову кризу. Про це повідомляє The New York Times.

У вівторок, 10 грудня, відбудеться засідання представників п'яти федеральних контрольно-наглядових органів (Федеральної резервної системи, Комісії з цінних паперів і бірж, Федеральної корпорації страхування вкладів, Управління контролера грошового обігу та Комісії з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами). Очікується, що вони будуть голосувати за затвердження цього правила.

Після того, як реформа сфери фінансування буде схвалена, регулятори отримають більше інструментів впливу на найбільші банки країни. Так, «правило Волкера» заборонить інвестувати кошти вкладників в хедж-фонди і фонди прямих інвестицій, здійснювати одночасно декілька видів операцій, таких як кредитування та консультування клієнтів, заохочувати ризиковані операції виплатою премій. Також буде обмежена можливість купувати, накопичувати і продавати цінні папери.

Незважаючи на безліч заборон, банки залишать за собою можливість проведення деяких операцій хеджування. Єдина умова таких угод - чітке визначення ризиків.

Прихильники «правила Волкера» вважають, що реформа допоможе запобігти накопиченню ризикованих активів і захистити економіку країни від чергової фінансової кризи.

Головним противником впровадження нового регулювання є Уолл-стріт. Керівництво банків впевнене, що «правило Волкера» завадить проведенню безпечних операцій, такі як страхування від ризиків. Критики правила стверджують, що жорстке регулювання діяльності банків завдасть шкоди американській економіці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%