Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія погодилася обговорити питання про будівництво 2-ї нитки «Турецького потоку» в Болгарію через море

П'ятниця, 01 червня 2018 14:55

За інформацією INTERFAX.RU, Росія може побудувати другу нитку газопроводу "Турецький потік" в Болгарію і безпосередньо через Чорне море, питання обговорюється, повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Болгарія проявляє інтерес, його реалізація на практиці обумовлена ​​низкою причин, тобто неможливо реалізовувати, не маючи певних гарантій Єврокомісії, самої Болгарії, враховуючи попередній досвід. Цей інтерес цікавий і самим болгарам, і Москві, тому робота вже буде вестися в прикладному плані" , - сказав Пєсков.

Він зазначив, що Болгарія хоче влаштувати газовий хаб, і "у них є бажання отримати якесь відгалуження - питання звідки, з якої гілці, через які кордони".

"Але якщо" Південний потік "реалізовувався в напрямку Болгарії, то" Турецький потік "фактично реалізований, і звичайно, тут складніше, але все одно зацікавленість є в обох сторін", - сказав Пєсков, зазначивши, що можливе будівництво відгалуження в Болгарію і з боку Чорного моря.

Раніше сьогодні прем'єр Болгарії Бойко Борисов на прес-конференції в Москві заявив, що Президенти РФ і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган обговорили тему продовження газопроводу "Турецький потік" в Болгарію і підтримали цю ідею.

Борисов також подякував Росії за те, що вона "не тримає зла" на його країну за зрив проекту "Південний потік", назвавши це гідною поведінкою "старшого" партнера.

Путін в ході прес-конференції заявив, що питання транспортування газу "Турецького потоку" до Європи через Болгарію "опрацьовується в практичному плані з Туреччиною і Болгарією". Він також підкреслив, що питання обсягів транзиту газу через Болгарію повинен ув'язуватися з обсягами постачання по інших коридорах.

26 травня "Газпром" і уряд Турецької Республіки підписали протокол про сухопутну ділянку транзитної нитки газопроводу "Турецький потік" для постачання російського газу європейським споживачам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%