Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ДНС розповіли про перевірку торгових об’єктів Астани, Казахстан

Понеділок, 04 червня 2018 12:58

В Астані за результатами перевірок щодо забезпечення пожежної безпеки виявлено понад тисячу порушень, про це повідомляє прес-служба акімату столиці, пише kapital.kz.

На обліку департаменту з надзвичайних ситуацій Астани складається 129 об'єктів торгівлі, з них 25 ринків, 95 торгових домів, 9 торгово-розважальних центрів. За інформацією столичного ДЧС, з 123 об'єктів зазначеної категорії, 117 - перевірені у позаплановому порядку в рамках доручення Генеральної прокуратури РК, 5 об'єктів перевірено в особливому порядку відповідно до графіка перевірок, щодо 1 об'єкту проведена позапланова перевірка з питання виконання раніше виданого припису.

«За результатами перевірок виявлено 1215 порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 118 юридичних осіб (73 у вигляді попередження і 45 грошових штрафів на загальну суму 2 904 040,5 тенге) », - зазначається в повідомленні.

В даний час проводяться контрольні перевірки з метою усунення раніше виявлених порушень. Так, проінспектовано 54 об'єкти, в спеціалізований міжрайонний адміністративний суд направлено вісім матеріалів за невиконання приписів державного органу відповідно до ст. 462 ч. 3 Кодексу Республіки Казахстан про адміністративні правопорушення.

До основних порушень, виявлених в ході контрольних перевірок, відносяться: відсутність і несправність систем протипожежного захисту, захаращення шляхів евакуації, невідповідність шляхів евакуації пред'являються нормам, перепланування споруд і приміщень без проектної документації.

Також проводяться контрольні перевірки щодо 47 об'єктів торгівлі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%