Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Шимкент став третім мегаполісом в Казахстані

Понеділок, 04 червня 2018 13:58

Місто Шимкент став третім містом в Казахстані. Про це повідомили акім Південно-Казахстанської області Жансеіт Туймебаєв і аким Шимкента Нурлан Сауранбаев в спільному зверненні до жителів міста, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz з посиланням на прес-службу обласного акімату.

«Вітаємо вас з цією знаменною подією! У своєму недавньому виступі Президент країни Нурсултан Назарбаєв зазначив, що Казахстан почав реалізацію стратегії розвитку агломерації. Якщо у нас раніше було тільки одне місто з мільйонним населенням - Алмати, то тепер три мегаполіси - Алмати, Астана і Шимкент. Місто-мільйонник - це завжди нові ідеї, проекти, перспективи, великі інвестиції, що надає новий імпульс розвитку міста. Шимкент йшов до цього протягом століть », - вказується у зверненні акимів.

При цьому Жансеіт Туймебаєв і Нурлан Сауранбаев впевнені, що нові можливості для розвитку міста приведуть до позитивних змін в житті кожного шимкентиця.

«Виступаючи на ювілейному Форумі міжнародної стипендії" Болашак "в Астані, Глава держави підкреслив, що майбутнє за містами-мільйонниками, такі міста повинні стати зручними, безпечними, з модернізованими системами ЖКГ і високою культурою. Шимкент стане таким містом, тому що тут живуть відкриті, доброзичливі, а головне, працьовиті люди. І ми віримо, що разом ми зможемо зробити Шимкент містом, яким бачить наш Президент - розумним, зеленим і безпечним. Містом, в якому нові ідеї легко комбінуються з традиціями, де поважають історію, але водночас прагнуть до високих технологій », - вказується в поширеній інформації.

У висновку Жансеіт Туймебаєв і Нурлан Сауранбаев привітали всіх шимкентинців «з цим історичним моментом».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%