Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Скорочено терміни перевірок бізнесу в Казахстані

Понеділок, 04 червня 2018 15:53

У законодавство з регулювання підприємницької діяльності внесуть 1000 поправок, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Одна зі змін - скорочення термінів перевірки.

«Сьогодні однією з значного навантаження на бізнес є термін проведення перевірок, оскільки сьогодні перевіряючий проводить чимало часу у підприємця з перевіркою. Тому законом скорочені терміни проведення перевірок за особливим порядком з 30 до 15 робочих днів, а позапланових перевірок - з 30 до 10 робочих днів », - сказав віце-міністр національної економіки РК Серік Жумангарін на прес-конференції в Службі центральних комунікацій.

Будуть обмежені і можливості неодноразового продовження терміну проведення перевірок. «Дані терміни проведення перевірок за особливим порядком можна буде продовжити не більше одного разу і до 15 робочих днів, а позапланових перевірок до 10 робочих днів», - прокоментував віце-міністр.

Раніше можна було неодноразово продовжувати, припиняти і відновлювати перевірки. Разом з тим Серік Жумангарін подчекрнул, що безпека громадян буде на першому місці.

«Тому життєво важливі сфери ми вивели із загального порядку проведення контролю. Ми не мали на меті по досягненню певних кількісних показників по скороченню контрольних функцій або сфер », - сказав він.

Як зазначив віце-міністр, виключення сфер контролю і контрольних повноважень держорганів ні в якому разі не перешкоджає їм перевіряти дотримання вимог законодавства на належному рівні.

«Дана робота проведена нами в рамках нашої стратегічної задачі по розвитку підприємництва, скорочення необґрунтованої адміністративного навантаження на них. Тому, при виникненні таких випадків, безумовно, необхідно акцентувати увагу на застосування певних превентивних заходів. Для цього у тих, хто перевіряє є всі можливості », - пояснив Серік Жумангарін.

Він зазначив, що важливий принцип забезпечення балансу між інтересами споживачів, суб'єктами підприємництва та держави.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%