Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна попросила США скасувати мита на імпорт металопродукції

Вівторок, 05 червня 2018 09:37

Україна проводить з США переговори про виведення з-під дії введених мит на імпорт алюмінію і сталі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відзначається, що з 4 червня заступник міністра - продавці України Наталія Микольська знаходиться в Сполучених Штатах Америки з робочим візитом.

"Головна тема запланованих двосторонніх зустрічей - виключення з-під дії введених США обмежувальних заходів української металургійної продукції", - йдеться в повідомленні МЕРТ.

Для цього заплановані зустрічі з представниками Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Офісу Торгового представника США.

"Уряд і Мінекономрозвитку велику увагу приділяють постійному діалогу між Україною і США щодо поліпшення умов і розширення можливостей доступу української продукції, включаючи металургійну, на ринок США. Адже для української продукції американський ринок є традиційним", - відзначають в міністерстві.

Експорт товарів в США в першому кварталі 2018 року склав $218,9 млн і виріс на $25,6 млн. Протягом останніх трьох років в США було експортовано української металопродукції на суму: в 2015 році - $119,6 млн, в 2016 -м - $89,7 млн, 2017-го - $175,6 млн. Це плоский та сортовий прокат, трубна продукція, напівфабрикати зі сталі.

Нагадаємо, з 23 березня 2018 року США ввели додаткове мито в розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції з метою захисту внутрішнього ринку США. Рішення було прийнято за результатами проведення Міністерством торгівлі США розслідування про вплив імпорту стали на національну безпеку США, яке було ініційовано в квітні минулого року.

Документом також передбачена можливість виключення або перегляду умов/ставок захисного мита для окремих країн за умови, якщо ці країни мають вагомі зв'язку з США в сфері безпеки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%