Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бердибек Сапарбаев розповів про впровадження зеленої економіки

Середа, 06 червня 2018 16:54

В Актюбінській області коштом вітчизняних та іноземних інвесторів розпочато 18 проектів на загальну суму 80 млрд тенге і передбачена реалізація трьох проектів в області вітрової енергетики вартістю 103 млрд тенге. Про це в ході засідання Уряду розповів акім Актюбінської області Бердибек Сапарбаев, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

На засіданні розглядався хід реалізації Концепції щодо переходу Казахстану до зеленої економіки.

Говорячи про проведену роботу по переходу на «зелену економіку» в Актюбінської області, а також про реалізацію об'єктів поновлюваних джерел енергії, глава регіону повідомив, що з 35 намічених до виконання пунктів вже виконані 27, знаходяться на контролі - 5, за рештою 3 пунктам ще не закінчився термін виконання.

Він також доповів членам Уряду, що для впровадження нових технологій, показаних на міжнародній виставці ЕКСПО-2017, в регіоні розпочато роботу по реалізації 18 проектів на загальну суму в 80 млрд тенге коштом вітчизняних і закордонних інвестицій. Спільно з Міністерством енергетики передбачена реалізація 3 проектів в області вітрової енергетики вартістю в 103 млрд тенге, що дозволить виробляти 100 МВт електроенергії. В рамках Четвертої промислової революції, а також програми цифровізації робота 25 Актюбінськ підприємств спрямована на поліпшення екологічної ситуації.

«Для оптимізації споживання енергії в житлово-комунальному господарстві в 95% будинків встановлені лічильники. Спільно з ЄБРР планується здійснити реконструкцію каналізаційної системи. Діє сміттєсортувальний завод з перероблювання ТПВ. 70% автомобілів в області переведені на газове обладнання. Все це повинно істотно поліпшити екологічну ситуацію в регіоні. При вашій підтримці розпочато будівництво газопереробного заводу вартістю 21 млрд тенге, який буде зданий до кінця цього року », - підкреслив Бердибек Сапарбаев.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%