Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Єврокомісія підтримала відповідні мита на товари зі США

Четвер, 07 червня 2018 14:15

Мита США імовірно порушений імпортовані з Європи товари на загальну суму 6,4 млрд євро. ЄС планує симетрично відповісти на цей захід.

Єврокомісія підтримала встановлення мит на імпорт товарів з США на суму 2,8 млрд євро у відповідь на введені США з 1 червня збори на поставляються з країн ЄС сталь і алюміній.

Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії в середу, 6 червня.

Список товарів містить кілька сотень позицій, включаючи сільськогосподарську продукцію (кукурудза, рис, журавлина), харчові продукти (апельсиновий сік, арахісове масло, віскі та тютюнові вироби), косметику, одяг, металургійну продукцію, мотоцикли, катери, яхти та інше. На всі ці товари пропонується встановити мито в розмірі 25%.

У Єврокомісії чекають, що країни ЄС узгодять це рішення до кінця червня, і міра набере чинності вже з липня.

"Це зважениа і виправдана відповідь на одностороннє і неправомірне рішення США ввести мита на постачання європейської сталі та алюмінію, - сказала заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем. - Більш того, реакція ЄС повністю відповідає міжнародному торговому законодавству. Ми шкодуємо, що США не залишили нам іншого вибору ".

Відзначається, що мита США імовірно порушений імпортовані з Європи товари на загальну суму 6,4 млрд євро. ЄС планує симетрично відповісти на цей захід, ввівши мита на американські товари об'ємом ще 3,6 млрд євро протягом трьох років або після позитивного рішення СОТ за скаргою на дії Вашингтона.

Нагадаємо, з 1 червня США ввели мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) з Канади, Мексики і країн ЄС. Американський президент Дональд Трамп заявив, що Штати не можуть дозволити собі програш в торговельній війні.

У відповідь на рішення США Євросоюз оголосив про запуск якого судового розгляду в рамках СОТ, а Канада і Мексика анонсували введення відповідних мит на низку американських товарів.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%